Kraniosakral terapi

Är en mjuk och lätt behandlingsmetod för att korrigera obalanser i kraniets ben och suturer, i förhållande till ryggradens kotor ända ner till bäckenet och korsbenet. Runt hjärnan finns membran som fortsätter ner längs ryggmärgen och fäster vid svanskotan. Dessa membran och spinalvätskan har en egen pulsering, som utgör själva grunden för alla nervimpulser i kroppen.

Exempel på vad som kan behandlas:

Problem med nacke, rygg och höfter

Stressproblem

Huvudvärk, migrän

Käkledsproblem

Kraniosakral terapi har utvecklats ur osteopatin. 1971 assisterade dr John Upledger vid en ryggmärgsoperation och upptäckte att membranet rörde på sig på ett rytmiskt sätt. Utifrån denna kunskap forskade han vidare och utvecklade kraniosakral terapi.

Termen är en sammansättning av orden kranium och sakrum, dvs kroppens ben i huvud och ryggslut. Vid dessa ben fäster dura-mater membranet som omger det centrala nervsystemet. Detta membra, tillsammans med sina beninfästningar och cerebrospinalvätskan bygger upp det kraniosakrala systemet. I detta system finns den rytmiska rörelse som kallas kraniosakrala rytmen, med en frekvens på 6-12 cykler/minut.

För att systemet ska fungera tillfredsställande, måste de ben som membranet fäster vid befinna sig i rätt läge. T ex om korsbenen inte sitter rätt i bäckenet kan spänningar uppstå i systemet som kan leda till olika problem i kroppen. Kraniosakral terapi används för att släppa på dessa spänningar och hjälpa kroppen till självläkning.

Pris: Första besöket 75 min 700:-

Pris därefter: 75 min 800:-/90 min 900:-

Bokning

För bokning ring 013-12 03 60 eller boka online via BokaDirekt

Öppettider för behandling

Måndag-Fredag 10:00-18:00